Completion DateIn Development

ClientRefresh Design

DescriptionNew 3 storey home

Category House

Pollock Street, Balmoral

Sitting on the peak of Balmoral Hill with panoramic views of Brisbane city, this new 3-storey house designed by Refresh Design features open plan living with curved brick and glass finishes. Throughout the interior, there will be exposed brickwork and a large curved brick wall which will run up through the entire building, visible internally and externally.

The design also incorporates large cantilevered balconies that wrap around the house. In order to achieve this, the first floor will be constructed as a suspended slab supported off steel columns and masonry walls. At basement level, the home features a 4-car garage underneath the footprint of the ground floor level. This section of the ground floor will need to be a suspended transfer slab supporting the loads from the roof and first floor and transferring them to the basement masonry walls.

We are looking forward to seeing this striking modern design come to life!