Completion Date2019

ClientBig House Little House

DescriptionRaise of existing workers cottage and two new levels

Category House

View Street, Paddington

Inertia provided the structural design for this impressive three-storey home with magnificent suburban views for Big House Little House. The finished result of this project is stunning, featuring large open span living spaces, cantilevered floors and a two-storey patio structure by the pool.

Being situated on a steep block, the design for this project required complex and innovative structural engineering solutions. The original workers cottage on the site was lifted and placed over two new levels of new construction to the front of the site which needed permanent and temporary support steelwork framing to be designed. The site also had extensive cut/fill and retaining walls to achieve a basement garage and level landscaping areas on the sloping site, which required temporary shoring adjacent to the boundary.

Photo: © Big House Little House