Completion Date2020

ClientBig House Little House

DescriptionRenovation

Category House

Abbott Street, New Farm

We are pretty proud of this recent renovation in New Farm with Big House Little House! The upper level maintains the charm of the existing raised residence, while the new lower level boasts sleek and modern spaces.

One of the most striking elements of this design is the upper level suspended slab, built partially underneath the retained existing timber floor framing. It has a cantilevered curved edge to form a rear awning and a large feature void over the back patio. The finished result is a very sleek polished concrete ceiling above the lower level.

With two feature brick fireplaces, one inside next to a feature void, and one outside, there’s no doubt these homeowners will be keeping toasty next winter. Both of these were designed to conceal reinforced block piers which support the slab and assist in bracing the rear additions.

Photo © Big House Little House